Corect

Publicat:

Corect Arăți sau Areți? Află Cum Se Scrie Corect Gramatical

Publicat de Daniel

În acest articol ...

Acest articol explică forma corectă de conjugație a verbului "a arăta" la persoana a II-a, singular, în limba română, înlăturând confuziile și greșelile frecvente.

Mulți vorbitori ai limbii române sunt confuzi în legătură cu forma corectă de conjugare a verbului “a arăta” în timpul prezent, la persoana a II-a singular. Astfel, apar greșeli frecvente între “arăți” și “areți”.

Greșelile de acest fel pot afecta nu doar calitatea comunicării scrise, dar și percepția celorlalți asupra cunoștințelor tale de limba română.

Forma corectă, acceptată gramatical și sancționată de uzul limbii române este “arăți”. Explicația constă în modul de conjugare a verbului “a arăta” în timpul prezent, la persoana a II-a singular, conform regulilor gramaticale.

De Ce Scriem “Arăți”

Forma Corectă

Verbul “a arăta” la timpul prezent, modul indicativ, numărul singular și persoana a II-a, se scrie “arăți”. Acesta este modul corect deoarece respectă regulile de conjugare specifice limbii române pentru verbele de conjugarea a I-a.

Exemple:
– Tu arăți bine astăzi.
– Cum arăți poza aceea?

Forma Incorectă

“Areți” este o formă incorectă și nu este acceptată în limba română. Această formulare greșită poate apărea din confuzia cu alte moduri de conjugare sau influențe dialectale.

Conjugarea Verbului “A Arăta”

PersoanăFormă Corectă
Eu arăt✔️
Tu arăți✔️
El/Ea arată✔️
Noi arătăm✔️
Voi arătați✔️
Ei/Ele arată✔️

În concluzie, este important să ne exprimăm corect și să fim atenți la regulile limbii române. Cu ajutorul acestui articol, confuzia între “arăți” și “areți” ar trebui să fie clarificată, permitând o comunicare gramatical corectă și eficientă.

Amintește-ți: arăți este singura formă corectă și acceptată. Astfel, vei comunica mereu bine, exprimându-ți ideile și gândurile într-un mod care respectă regulile limbei române.

Citește  Află de ce scriem corect "Confort" si nu "Comfort" în limba română