Corect

Publicat:

Scrie corect: Țigară sau Țigare?

Publicat de Daniel

În acest articol ...

Limba română este plină de cuvinte care pot crea confuzie. Un astfel de exemplu este dilema dintre “țigară” și “țigare”. Care este forma corectă și de ce? Cum este corect: Țigară sau Țigare? Ce Spune DEX-ul DEX este o resursă de încredere când vine vorba de clarificarea formelor corecte ale cuvintelor. Conform DEX, forma corectă este “țigară”. Termen Explicație Corect / Greșit Țigară Un obiect subțire și lung, umplut cu tutun tăiat mărunt, care se aprinde la un capăt Corect Țigare Formă incorectă Greșit Evaluarea Greșelilor Comune Este ușor să greșim când vine vorba de folosirea termenilor “țigară” și “țigare”, mai ales în conversații informale. Cu toate acestea, este important să învățăm forma corectă a cuvântului și să evităm greșelile gramaticale. Cum scriem corect țigară sau țigare? Când scriem sau vorbim, este esențial să folosim forma corectă “țigară”. Aceasta este forma acceptată și corectă din punct de vedere ortografic și gramatical. Citește  De ce este corect faceți și nu face-ți? Află varianta corectă

Limba română este plină de cuvinte care pot crea confuzie. Un astfel de exemplu este dilema dintre “țigară” și “țigare”. Care este forma corectă și de ce?

Cum este corect: Țigară sau Țigare?

  • Țigară: Este forma corectă, conform regulilor gramaticale ale limbii române. Cuvântul “țigară” se referă la un obiect subțire și lung, făcut dintr-o hârtie foarte fină umplută cu tutun tăiat mărunt, care se aprinde la un capăt și se fumează.
  • Țigare: Este o formă greșită, ce nu se regăsește în dicționarele limbii române.

Ce Spune DEX-ul

DEX este o resursă de încredere când vine vorba de clarificarea formelor corecte ale cuvintelor. Conform DEX, forma corectă este “țigară”.

TermenExplicațieCorect / Greșit
ȚigarăUn obiect subțire și lung, umplut cu tutun tăiat mărunt, care se aprinde la un capătCorect
ȚigareFormă incorectăGreșit

Evaluarea Greșelilor Comune

Este ușor să greșim când vine vorba de folosirea termenilor “țigară” și “țigare”, mai ales în conversații informale. Cu toate acestea, este important să învățăm forma corectă a cuvântului și să evităm greșelile gramaticale.

Cum scriem corect țigară sau țigare?

Când scriem sau vorbim, este esențial să folosim forma corectă “țigară”. Aceasta este forma acceptată și corectă din punct de vedere ortografic și gramatical.