Corect

Actualizat:

Făraș sau Foraș – Cum se Scrie Corect?

Publicat de Daniel

În acest articol ...

Descoperă în acest articol care este forma corectă între "făraș" și "foraș", înțelege semnificația cuvântului și cum să-l folosești corect în context.

Atunci când vine vorba despre obiecte casnice, cum ar fi cel în formă de lopată cu coadă scurtă, destinat adunării gunoiului măturat, apar adesea confuzii între cum se scrie corect: făraș sau foraș?

Cuvinte Greșit Folosite

Folosirea greșită a cuvintelor poate duce la confuzii și la transmiterea unor mesaje neclare. Fie că este vorba despre comunicarea scrisă sau orală, alegerea cuvântului corect este esențială.

Făraș este corect, dar de ce de ce?

  • Făraș reprezintă cuvântul corect, deoarece este forma acceptată și listată în DEX (Dicționarul Explicativ al Limbii Române) și în alte dicționare de referință. Este definit ca un obiect casnic în formă de lopată cu coadă, utilizat pentru a aduna gunoiul măturat, jarul etc.

Foraș este incorect. De ce?

  • Foraș este o formă incorectă, care nu apare în dicționarele explicative ale limbii române. Utilizarea acestei forme este o greșeală gramaticală și trebuie evitată.

Exemple

  • Corect: Am folosit fărașul pentru a strânge frunzele adunate în grădină.
  • Incorect: Am folosit forașul pentru a strânge frunzele adunate în grădină.

Tabel de Comparatie

Formă CorectăFormă IncorectăMotivul Corectitudinii
FărașForașListat în DEX și alte dicționare de referință

Concluzie

Reține întotdeauna că forma corectă este făraș, un obiect casnic indispensabil în orice gospodărie, folosit pentru adunarea gunoiului sau a jăraticului. Evită folosirea formei incorecte “foraș” pentru a te asigura că comunici eficient și corect în limba română.

Citește  De ce scriem Într-un și nu întrun? Află cum este corect!