Corect

Publicat:

Cum e corect Crează sau Creează

Publicat de Daniel

În acest articol ...

Forma corectă Crează “Crează” este forma corectă de conjugare a verbului “a crea” la persoana a III-a singular, timpul prezent, modul indicativ. Este important de știut că verbul “a crea” nu necesită adăugarea unui “e” suplimentar în conjugare. Forma greșită Creează “Creează” este o formă incorectă și nu ar trebui utilizată în exprimarea scrisă sau vorbită. Eroarea provine adesea dintr-o neînțelegere a regulilor de conjugare a verbului. Tabel Comparativ Formă Corectitudine Exemplu de Utilizare Crează Corect “El crează artă contemporană.” Creează Incorect N/A Cum e corect crează sau creează? Prin acest articol, dorim să oferim clarificări cu privire la această diferență și să promovăm utilizarea corectă a limbii române. Citește  De ce se scrie Inopinat și nu Inopinant? Află cum se scrie corect

Forma corectă Crează

“Crează” este forma corectă de conjugare a verbului “a crea” la persoana a III-a singular, timpul prezent, modul indicativ. Este important de știut că verbul “a crea” nu necesită adăugarea unui “e” suplimentar în conjugare.

Forma greșită Creează

“Creează” este o formă incorectă și nu ar trebui utilizată în exprimarea scrisă sau vorbită. Eroarea provine adesea dintr-o neînțelegere a regulilor de conjugare a verbului.

Tabel Comparativ

FormăCorectitudineExemplu de Utilizare
CreazăCorect“El crează artă contemporană.”
CreeazăIncorectN/A

Cum e corect crează sau creează?

  • Forma corectă de conjugare a verbului “a crea” la persoana a III-a singular este “crează”.
  • “Creează” este o formă greșită și nu trebuie folosită.
  • Înțelegerea corectă a regulilor de conjugare este esențială pentru scrierea și exprimarea corectă în limba română.

Prin acest articol, dorim să oferim clarificări cu privire la această diferență și să promovăm utilizarea corectă a limbii române.

Citește  De ce se scrie Inopinat și nu Inopinant? Află cum se scrie corect